Virtueel Rhenen en de VR bril

Virtual Reality

Op 2 maart 2015 maakten de leden van Virtueel Rhenen kennis met de oculus rift, een bril waarmee je direct in de virtual reality terecht komt. Onze gast was Pascal Serarens, hij bouwt sinds 2012 aan een virtueel Hummelo in de periode 1900 tot 1940. Naast veel tips gaf hij ons ook de oculus rift waarmee we ons in het vooroorlogse Hummelo waanden. Maar deze virtual reality was  niet voor elk lid een plezierige ervaring: de draaierigheid was misselijkmakend (sic).

De oculus ruft van Tom Heger geeft voorproefje virtual reality

Jaap Klootsema met occulus ruft 1

Tom Heger bouwde een VR bril. Zijn telefoon met een 360 graden foto van Rhenen geeft je de sensatie midden in Rhenen te staan,  maar dan 300 jaar geleden.

 

 

 

 

Werken aan de stad

Gezicht op Rhenen 1650

Op 7 december 2015 zijn alle 300 objecten in de virtuele stad geplaatst door Pieter Vis.  Het model vraagt om technische aanpassing om online te kunnen aanbieden. Jordi van Os biedt professionele ondersteuning voor het programma Unity. We maken dan ook grote stappen voorwaarts. Uiteindelijk kun je online via de computer door Rhenen wandelen. Loop ook even de Gasthuiskapel binnen of beklim de Gevangentoren. Bekijk de filmpjes van de stad.

Jaap Radema (van de Gelderlander) en Henny Boor lopen samen door de stad

De HVOR viert jubileum

In november 2017 vierde de Historische Vereniging het 105 jarige bestaan. Om te illustreren dat een stokoude club ook jong en vernieuwend kan zijn, verscheen in de Gelderlander een artikel over de Virtuele Stad.